Το νέο βιβλίο της συγγραφέως και ποιήτριας Χριστίνας Κόλλια κυκλοφόρησε σήμερα από τις εκδόσεις Ιωλκός .Πρόκειται για τη νέα ποιητική της συλλογή με τίτλο «Ψυχοδρόμιο»

Περιγραφή

Στην ποιητική συλλογή της Χριστίνας Κόλλια πορεύονται, σηματοδοτούνται και χαρτογραφούνται οι διαδρομές της ψυχής, ο κοινός τόπος όλων μας.  Η προαιώνια εύθραυστη ισορροπία μας. Η διαμάχη του εγώ μας με τον ίδιο του τον εαυτό –τον ενοχικό, το θυμωμένο, τον ηρωικό, το συντετριμμένο, τον απελευθερωμένο– και η προέκτασή της στο εμείς.  Στη διαμόρφωση της ένωσης και της χωριστικότητας με τους σημαντικούς άλλους.

Διαδρομές ατέρμονες μέσ’ από συγκρούσεις ποικιλόμορφες που οδηγούν άλλοτε σε  αποκαθηλώσεις κι άλλοτε σε υπερβάσεις. Τραύματα που άλλοτε γεννούν φόβους κι άλλοτε θαύματα.  Η περιπετειώδης, συναρπαστική και ποιητική πορεία του είναι μας: το Ψυχοδρόμιό μας.

Δείγμα γραφής:

ΠΡΟ-ΓΝΩΣΕΙΣ

 

Κάποτε,

το ξέρω,

θα διασχίσω τους ωκεανούς

σπέρνοντας καράβια και ταξίδια

που ανθίζουν στα κύματα.

Θα είναι τότε που

ο Πήγασος

δε θα χρειάζεται φτερά

ούτε οπλές

παρά μόνο την αγάπη

για να πετάξει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Χριστίνα Κόλλια είναι συγγραφέας και ποιήτρια.
Έχει κάνει σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και μετεκπαίδευση στα Ομαδικά Δυναμικά.
Οργανώνει κι εμψυχώνει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά, ενήλικες, παιδαγωγούς και ειδικούς σχολικής αγωγής.
Συνεπικουρεί στην Ομάδα Λογοτεχνίας και Μελοποιημένης Ποίησης του Κέντρου Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Διενεργεί έρευνα σχετική με τη θεραπευτική επίδραση της γραφής και της λογοτεχνίας κι έχει στοιχειοθετήσει τη μέθοδο Δημιουργικής Γραφής «Γράφω – Εκφράζομαι – Απελευθερώνομαι» η οποία ανακοινώθηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής (Οκτώβριος 2015).
Μεταξύ των φορέων που έχει συνεργαστεί, ως υπεύθυνη παιδικού – εφηβικού εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής, συμπεριλαμβάνονται το Μουσείο Ηρακλειδών και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει την τηλεοπτική εκπομπή «Ανοιχτό βιβλίο». Είναι μέλος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», σ’ επιτροπές αξιολόγησης παιδικού – εφηβικού βιβλίου και ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Πολιτισμού «Φωτόστατο».

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2015) Έχετε δυο νέα μηνύματα από τον Αίσωπο, Ιωλκός
(2013) Κραυγές ζώσες, Ιωλκός
(2011) Το μυστικό της ανεμότρυπας, Φίλντισ
(2008) Περιπέτεια στο βασίλειο των Θεών, Σιδέρη Μιχάλη
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2014) Η ποίηση συναντά την ποίηση, Ιωλκός
(2012) Ελληνικό Πάσχα, Ψυχογιός
(2012) Ελληνικό Πάσχα, Ψυχογιός
(2010) Το μυθιστόρημα των 12, Εμπειρία Εκδοτική

 

Πηγές:biblionet,  http://www.osdelnet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ