Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο εκπρόσωπος της Ελλάδας
στη διεθνή σκηνή της ψηφιακής τέχνης, επιστρέφει με τη 14η διοργάνωσή του.

Με το θέμα Singularity Now επιχειρεί να διερευνήσει το άγνωστο μέλλον της  επερχόμενης τεχνολογικής αποκάλυψης,
μέσα από την τέχνη, την επιστήμη και  την τεχνολογία.

Το ADAF 2018 θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συνεργασία της σειράς Γέφυρες, από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου 2018.

Tο ADAF διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2005 έως σήμερα, παρουσιάζοντας όλες τις μορφές και τις τάσεις του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού, μέσα από το έργο καινοτόμων ελλήνων και ξένων δημιουργών. Χάρη σε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, με διαδραστικό περιεχόμενο και δράσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το κοινό εξοικειώνεται και ενισχύει την επαφή του με τα νέα μέσα, τις νέες τεχνολογίες και τον σύγχρονο πολιτισμό. Το ADAF, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο, προωθεί τις ψηφιακές τέχνες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στηρίζοντας τους νέους καλλιτέχνες, δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας παγκοσμίως. Μέσα από κάθε διοργάνωση, εμπνέει τους δημιουργούς να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να επικοινωνήσουν με το μέλλον και να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ADAF έχουν παρουσιαστεί πάνω από 4.000 έργα που έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε 25.000 υποψηφιότητες ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Μια διοργάνωση που έχει στραμμένα τα «μάτια» στο μέλλον δε θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά… παρά μόνο με τους ήχους ενός μουσικού είδους, της techno, που από την απαρχή της δημιουργίας της πάντα εξέφραζε το μέλλον και συμπορευόταν με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Η δυναμική των γυναικών εκπροσώπων της techno είναι πιο «ηχηρή» από ποτέ, δημιουργώντας ένα δυνατό σημείο αναφοράς και μια παρουσία που αλλάζει τα δεδομένα σε ένα χώρο που, μέχρι πρότινος, θεωρούνταν εξαιρετικά ανδροκρατούμενος. Τέσσερις γυναίκες/acts επί σκηνής που έχουν μια αξιοσημείωτη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι εντός και εκτός χώρας, για να δώσουν το ρυθμό.
ΑΝΝΑ V., η DJ Fo, οι Jokasti & Nek και η RENA θα επιλέξουν μουσική, που συμπορεύεται με το μήνυμα και την εικόνα που εκφράζει το ADAF, για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 27 Μαΐου, 10 μ.μ. (Αγορά εισιτηρίων)
High end ήχος, visuals, basslines, synths, loops, όλα γίνονται ένα και μετουσιώνονται σε μια ξεχωριστή βραδιά, που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί πολύ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ