Το πέταλο

Το πέταλο του αλόγου είναι από τα πιο γνωστά σύμβολα ευτυχίας και προστασίας από τη βασκανία. Σύμφωνα με την παράδοση το άλογο που το φόραγε είχε μαγικές ιδιότητες, το πέταλο έχει το σχήμα της ημισελήνου που για πολλούς λαούς είναι αποκρυφιστικό σύμβολο και τέλος είναι σιδερένιο και κρύο, ιδιότητες που κρατούν σε απόσταση τις μάγισσες και τα μαγικά τους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πέταλο αποδεικνύεται γούρι, αν το βρει κανείς τυχαία και έχει εφτά τρύπες: τέσσερις στο ένα μέρος και τρεις στο άλλο. Το πέταλο για να αποδώσει τις «τυχερές» του ιδιότητες πρέπει να κρεμιέται πίσω από την πόρτα με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Το λαγοπόδαρο

Όσο κι αν αποκρουστικό σας ακούγεται, το λαγοπόδαρο είναι από τα πιο γνωστά γούρια για τη νέα χρονιά. Οι λαγοί ανέκαθεν θεωρούνταν τυχερά ζώα. Η τύχη τους μάλιστα πηγάζει από τη μεγάλη γονιμότητα που τα διακρίνει. Μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση οι γυναίκες που θέλουν να έχουν μια καλή γέννα και να γεννήσουν υγιή παιδιά πρέπει να φορούν στο λαιμό τους μενταγιόν από λαγοπόδαρο.

Το τετράφυλλο τριφύλλι

Η ανεύρεση αυτού του τριφυλλιού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, η Εύα έχοντας εκπέσει από τον Παράδεισο μαζί με τον Αδάμ εξαιτίας του προπατορικού αμαρτήματος, παίρνει μαζί της το τετράφυλλο τριφύλλι. Από πολλούς θεωρείται ισχυρό ερωτικό φίλτρο που στο διάβα του παρασύρει ακόμη και τον πιο δύσκολο ερωτικό στόχο. Τώρα, αν καταφέρετε να βρείτε ένα τετράφυλλο τριφύλλι με φυλλαράκια σε σχήμα καρδιάς, πραγματικά η τύχη σας έχει χτυπήσει την πόρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ