Αποτέλεσμα εικόνας για Animasyros

Με την τελετή απονομής των βραβείων έριξε την αυλαία του το 8ο Animasyros, το επιτυχημένο Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων, που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη από τις 24 εως 27 Σεπτεμβρίου. Το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Αnimasyros, κέρδισε η ταινία «In the Distance» του Florian Grolig (Φλόριαν Γκλόριγκ) «για το δυνατό, σύγχρονο, επείγον μήνυμά του. Όσο ο κόσμος γύρω μας καταρρέει, πώς μπορούμε να μένουμε σε απόσταση;

Ειδική μνεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος, απέσπασε η ταινία «My Home» (Chez Moi) του Phuong Mai Nguyen (Φουόνγ Μάι Γουέν) «για το διακριτικό, αλλά βαθιά συγκινητικό τρόπο που κοιτά τις σύνθετες ανθρώπινες σχέσεις. Με το ειλικρινές και δυνατό του σχέδιο καταφέρνει να επικοινωνήσει την ιστορία του με μοναδικό τρόπο, όπως μόνο η τέχνη μπορεί».

Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής ταινίας δόθηκε στo «Pineapple Calamari» της Kasia Nalewajka (Κάζια Ναλεβάσκα) «για το ξεχωριστό, παράδοξο και αστείο να αφηγηθείς μία ιστορία που εξετάζει σε βάθος την φιλία. Πόσο μαγικό: ένα άλογο μας έδειξε τι σημαίνει ανθρωπιά».

Ειδική Μνεία του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Προγράμματος, κέρδισε η ταινία «Ivan’s Need» του Veronica Lingg (Βερόνικα Λινγκ) «για την τολμηρή, φρέσκια αισθητική και φόρμα του, η οποία επικοινωνεί με επιτυχία την έντονη εμπειρία της σεξουαλικότητας, με έναν τρόπο που συνδυάζει την φαντασία με τον απενοχοποιημένο αισθησιασμό».

Tέλος, Βραβείο Κοινού για το, επίσης, νεοσύστατο τμήμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού Μεγάλου Μήκους, απονεμήθηκε στην ταινία «Pos Eso» του σκηνοθέτη Sam (Σαμ).

Πηγή: http://www.news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ