Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 21:30«ΜΑΝΩΛΗ…!»Γιώργος Νεοφύτουμε την Άννα ΦόνσουΤα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»Η Άννα Φόνσου παρουσιάζει το έργο του κύπριου συγγραφέα Γιώργου Νεοφύτου, «ΜΑΝΩΛΗ...!» Πρόκειται για ένα έργο που κάτω από την επιφανειακή του απλότητα και την σχεδόν δωρική του λιτότητα κρύβεται ένας κόσμος από βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Πάντα σε χαμηλούς τόνους και χωρίς ποτέ να γίνεται μελόδραμα φανερώνει πανανθρώπινες, διαχρονικές αξίες. Καταφέρνει να συγκινήσει και ιδιαίτερα να προβληματίσει δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στην ηθελημένα «ιστορική αμνησία» και τον εφησυχασμό των ανθρώπων.Η ηθοποιός λοιπόν που ερμηνεύει το ρόλο πρέπει να διαθέτει φαντασία, ευλυγισία έκφρασης και μεγάλες δυνατότητες υποκριτικής ώστε να μπορεί να βιώνει και να αποδίδει τόσο τη ρεαλιστική καθημερινότητα όσο και την καθημερινή τραγικότητα του Μύθου αυτού.Μέσα από το κείμενο αναδεικνύεται επίσης ένας ρυθμός σχεδόν ποιητικός. Για αυτό  σε ορισμένα σημεία της παράστασης δίπλα στον Ρυθμό χρειαζόταν και η Μουσική.Μια μουσική όμως, που να είναι υψηλού επιπέδου μα και διακριτική. Μια μουσική που να μην προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να υπερκαλύψει το κείμενο μα αντίθετα να το βοηθήσει. Το τραγούδι, λοιπόν, είναι του πολύ μεγάλου και αγαπημένου Μάνου Χατζηδάκη και η μουσική του τόσο σημαντικού Erik Sati. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Γιώργος ΝεοφύτουΣκηνοθέτης: Κώστας Βαγιανός Ενδυματολόγος: Σύλια ΔεμίρηΠρωταγωνιστεί η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ.Στο τραγούδι η Άντα Αγοραστού και στην κιθάρα ο Γιάννης Λουκάτος

«ΜΑΝΩΛΗ…!»
Γιώργος Νεοφύτου
με την Άννα Φόνσου

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος
«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

Η Άννα Φόνσου παρουσιάζει το έργο του κύπριου συγγραφέα Γιώργου Νεοφύτου, «ΜΑΝΩΛΗ…!» Πρόκειται για ένα έργο που κάτω από την επιφανειακή του απλότητα και την σχεδόν δωρική του λιτότητα κρύβεται ένας κόσμος από βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Πάντα σε χαμηλούς τόνους και χωρίς ποτέ να γίνεται μελόδραμα φανερώνει πανανθρώπινες, διαχρονικές αξίες. Καταφέρνει να συγκινήσει και ιδιαίτερα να προβληματίσει δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στην ηθελημένα «ιστορική αμνησία» και τον εφησυχασμό των ανθρώπων.

Η ηθοποιός λοιπόν που ερμηνεύει το ρόλο πρέπει να διαθέτει φαντασία, ευλυγισία έκφρασης και μεγάλες δυνατότητες υποκριτικής ώστε να μπορεί να βιώνει και να αποδίδει τόσο τη ρεαλιστική καθημερινότητα όσο και την καθημερινή τραγικότητα του Μύθου αυτού.

Μέσα από το κείμενο αναδεικνύεται επίσης ένας ρυθμός σχεδόν ποιητικός. Για αυτό σε ορισμένα σημεία της παράστασης δίπλα στον Ρυθμό χρειαζόταν και η Μουσική.

Μια μουσική όμως, που να είναι υψηλού επιπέδου μα και διακριτική. Μια μουσική που να μην προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να υπερκαλύψει το κείμενο μα αντίθετα να το βοηθήσει. Το τραγούδι, λοιπόν, είναι του πολύ μεγάλου και αγαπημένου Μάνου Χατζηδάκη και η μουσική του τόσο σημαντικού Erik Sati.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Νεοφύτου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαγιανός
Ενδυματολόγος: Σύλια Δεμίρη

Πρωταγωνιστεί η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ.

Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Κυριακή 26
Ιανουαρίου 2014, στις 21:30

Επιμέλεια :Ναντίνα Χ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ